...
040347663
Male Žablje 33, 5236 Dobravlje

Svinjska rebra s pečenicami in kislim zeljem

Ta jed združuje bogata, slastna rebra in sočne pečenice s kislim zeljem, kar je popolna kombinacija za hladne dni. Pripravite jo lahko kot glavno jed, ki bo navdušila družino ali goste.

Sestavine za 4 osebe:

  • 800 g svinjskih reber
  • 4 domače pečenice
  • 500 g kislega zelja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorjev list
  • 1 žlica svinjske masti
  • Sol in poper po okusu

Navodila:

  • Rebra posolite in popoprajte. V večji posodi segrejte svinjsko mast in jih na srednjem ognju počasi popecite, dokler niso zlato rjava.
  • Pečenice v ločeni posodi kuhajte v rahlo osoljeni vodi približno 15 minut, nato jih rahlo popecite v ponvi.
  • V ponvi segrejte svinjsko mast in dodajte nasekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodajte kislo zelje, lovorjev list ter pražite 10 minut.
  • V pekač zložite pečena rebra, pečenice in kislo zelje. Pokrijte s folijo in pecite pri 180°C še 30 minut, da se okusi prepojijo.
  • Rebra in pečenice postrezite na kislem zelju s prilogo krompirjevega pireja ali domačega kruha.