...
040347663
Male Žablje 33, 5236 Dobravlje

Moč burje in ljubezen do dela

POIŠČI VSE IZDELKE
Zgodba Mesnine Ilc
V primorski vasici pod srednjeveškim mestecem Vipavski Križ se nahaja družinski obrat za predelavo mesa Mesnine Ilc. Družinska tradicija kmetovanja se prenaša iz roda v rod in danes so za vrhunsko kakovost domačih mesnin odgovorni Erik z družino. Pri vsakodnevnih opravilih mu pomagajo žena in otroci, ki se po končani domači nalogi radi poprimejo za delo.
Od svojih začetkov v letu 2020 Mesnine Ilc ne slovijo samo po kakovosti mesa, temveč tudi po predanosti delu in zvestih strankah. Mesnine Ilc in ostali izdelki so pridelani iz slovenskih prašičev, ki jih redijo doma in hranijo le z najboljšo hrano. To zagotavlja najvišjo kakovost mesa.

S ponudbo domačih mesnin – domače suhe salame, pancete, suhih klobas, pečenic, zašinka, svežega svinjskega mesa, ocvirkov, domačega svinjskega špeha in svinjske masti – in poudarkom na kakovosti, ki jo lahko zagotovijo le doma vzrejene živali, so eden najbolj iskanih dobaviteljev. Občasno ponudbi dodajo sveže izdelke, kot so domače pečenice, kožarice, sveže meso.
Vipavska dolina, kjer šef Erik skrbno suši svoje »izdelke«, doda mesninam, ki so proizvedene brez konzervansov, poseben mediteranski pridih, ugoden primorski zrak pa omogoča sušenje mesa brez dimljenja.

Z veseljem ugotavljajo, da je trend lokalno pridelane hrane v porastu in da vse več trgovcev na drobno priznava pomen mreže lokalnih dobaviteljev. Njihove izdelke dobavljajo tudi restavracijam in trgovcem po Sloveniji in celo v Pragi.