250g mladega regrata
2 mehko kuhani jajci
2 krompirja
1 žlica domače svinjske masti
2 žlici domačih suhih ocvirkov
Strok česna
Olje, kis
Parmezan
Regrat temeljito očistite, operite in ocedite.
Krompir operite in ga neolupljenega skuhajte v rahlo osoljeni vodi. Medtem ko se krompir kuha, olupite in drobno sesekljajte česen ter skuhajte jajci. Ko sta skuhani, ju prelijte z mrzlo vodo in hladna olupite.
V majhni ponvi na nizkem ognju segrejte domačo svinjsko mast in dodajte domače suhe ocvirke.
V veliko skledo za solato dodajte regrat, sesekljan česen ter začinite s soljo, poprom, kisom in oljem. Dodajte ohlajen krompir, narezan na rezine, in dobro premešajte. Prenesite na krožnika, dodajte ocvirke ter razpolovljeno kuhano jajce in po želji dodajte lističe parmezana.
Nasvet: Pri nabiranju regrata izberite mlade poganjke in jih odrežete tik nad korenino, da lističi ostanejo v šopku. Če regrat kupite na tržnici, se prepričajte, da je že očiščen.