...
040347663
Male Žablje 33, 5236 Dobravlje

Polnjeni zeljni zvitki z domačimi klobasami in rižem

Polnjeni zeljni zvitki z domačimi klobasami in rižem so okusna, nasitna jed, ki združuje bogate okuse mesa in zelenjave. Zeljni listi služijo kot popoln ovoj za mesno-rižev nadev, jed pa je odlična za družinsko kosilo ali večerjo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 velikih zeljnih listov
  • 300 g domačih klobas (izvlečenih iz ovoja)
  • 200 g kuhanega riža
  • 1 čebula (drobno sesekljana)
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • Sol in poper po okusu
  • 1 jajce
  • 200 ml paradižnikove omake
  • Olivno olje

Navodila:

  • Zeljne liste blanširajte v vreli vodi 2-3 minute, dokler se ne zmehčajo, nato jih odcedite in pustite, da se ohladijo.
  • V ponvi na olivnem olju prepražite sesekljano čebulo in česen. Dodajte meso iz klobas in pražite, dokler ni zlato rjavo. Vmešajte kuhan riž, paradižnikovo mezgo in začinite s soljo ter poprom. Ko se malo ohladi, vmešajte še jajce.
  • Na vsak zeljni list položite nekaj nadeva in ga zavijte kot zvitek. Poskrbite, da sta obe strani zvitka zaprti.
  • Zvitke položite v pekač, prelijte s paradižnikovo omako in pokrijte. Pecite pri 180°C približno 30-40 minut.

Namig: Zeljne zvitke lahko pripravite vnaprej in jih spečete tik pred postrežbo.