...
040347663
Male Žablje 33, 5236 Dobravlje

Listnato testo

Pravilno pripravljeno listnato testo je magična sestavina, s katero lahko pripravite širok razpon jedi.

Sestavine

50 g svinjske masti

1 rumenjak

250 g večnamenske moke

125 ml hladne vode

200 g masla

Ščepec soli

Priprava

Moko in sol zmešamo v veliko posodo. Nato z rokami dodamo svinjsko mast. Pazimo, da so vse pripravljene sestavine hladne.

Dodamo vodo in  gnetemo testo, dokler ne postane dovolj gladko in se neha oprijemati površine. Nato testo pokrijemo in ga pustimo počivati na hladnem 30 minut.

Testo na pomokani površini razvaljamo in razvaljamo v pravokotnik v velikosti 10 x 30 cm. Maslo razvaljamo v 8 x 9 cm pravokotnik in dodamo k testu. Nato testo prepognemo čez maslo in z rokami stisnemo robove skupaj. Nato ponovno razvaljamo testo v velikost 10 x 30 cm in ponovimo proces pregibanja testa.

Pustimo stati v hladilniku za 30 minut.

Nato ponovimo celoten proces pregibavanja testa 6 krat s 30 minutnimi intervali počivanja v hladilniku.

Listnato testo kot magična sestavina stotih receptov

Pravilno pripravljeno listnato testo je magična sestavina, s katero lahko pripravite širok razpon jedi. Od maslenih rogljičkov do hrenovk v testu, je priročna sestavina tako za sladke kot slane jedi. Mi pa vam zaupamo recept za hitro pripravljene zavitke s s salamo.

Slani zavitek iz listnatega testa s salamo in kislo smetano

Listnato testo

1 rumenjak

80 g suhe salame

150 g kisle smetane

50 g slanine

50 g naribanega sira

Čebula in česen

Peteršilj

Začimbe po okusu

Priprava

Pečico predhodno segrejemo na 160 ° C.

Najprej pripravimo sestavine. V skodelici zmešano kislo smetano, česen in čebulo in začimbe. V drugi skodelici pripravimo narezano salamo, slanino in nariban sir.

Listnato testo razgnetemo in po sredini zaporedoma dodamo kislo smetano z dodatki, slanino, suho salamo in sir. Pazimo, da smo pustili dovolj praznega prostora na robovih. Nato testo prepognemo čez nadev, ga zlepimo skupaj in premažemo z rumenjaki. Pečemo 30 do 40 minut.