...
040347663
Male Žablje 33, 5236 Dobravlje

Klobase s praženim zeljem

Klobase s praženim zeljem spadajo med bolj priljubljene jedi, ko zunaj temperature padejo pod nulo.

Sestavine

Žlica svinjske masti

400 g Domače pečenice

2 žlici belega vinskega kisa

1 čebula

2 stroka česna

Maslo

1 žlica gorčice

Zeljna glava

Začimbe po okusu

Priprava

V loncu mlačne vode kuhamo pečenice na srednjem ognju približno 15 minut.

Ponev segrejemo in dodamo žlico svinjske masti. Dodamo nasekljano čebulo, drobno nasekljan česen in mešamo dokler čebula ne postekleni. Prilijemo kis, dodamo narezano pečenico in jo rahlo popečemo.

V ponev dodamo gorčico, maslo in zelje. Začinimo po okusu in pražimo še dobrih 10 minut. Nato ponev pokrijemo in pustimo, da se zelje duši še nekaj minut.

Pripravljeno jed malo ohladimo in postrežemo.

Pečenice so med Slovenci od nekdaj popularna jed

Pečenica je vrsta klobase, popularna predvsem v  Nemčiji, od koder tudi izvira ime (nem. Bratwurst). Pečenice so bile sprva narejene iz ostankov različnega mesa, ki so ga v starih časih pridelovali na kmetih. Način priprave pečenic variira od kraja do kraja, po navadi se servirajo s kruhom in gorčico, in so v Nemčiji predvsem popularna izbira na stojnicah s hitro hrano. Na slovenskem so bile pečenice ene ključnih jedi, ki so polnilne krožnike v času kolin. Ker pa imamo Slovenci že od nekdaj radi preprosto hrano, so pečenice redno na seznamu kosil in se kombinirajo s krompirjem, zeljem in belim kruhom.

Klobase s praženim zeljem - Popolna jed za zimske dni

Klobase s praženim zeljem spadajo med bolj priljubljene jedi, ko zunaj temperature padejo pod nulo. Pečenica s praženim zeljem je lahka in hitro narejena jed, ki jo lahko naredi še novinec v kuhinji.  Po navadi se pečenice popeče s kislim ali svežim zeljem, odločitev pa sloni na preferenci kuharja. Jed se postreže na dva načina – ali v popečeni žemljici kruha, ali kar na krožnku s prilogo krompirjeve solate.

Sledite nam na Facebook-u za še več receptov in dnevnih novic.