Fokačo prerežite na polovico. Na spodnjo polovico položite pršut, prek njega razporedite rezine mocarele in paradižnika. Po želji posolite in pokapljajte z balzamičnim kisom. Dodajte ennatrgan list bazilike in več listov rukole. Drugo polovico kruha premažite z maslom in jo položite na vrh. Sendvič prerežite na pol in postrezite.
Kruh z drožmi narežite na rezine. Na rezine kruha zložite najprej pršut, nato tanke rezine brie sira in narezane sveže fige. Dodajte pest rukole za svežino. Sendvič specite v ponvi, pečici ali toasterju dokler se sir ne stopi in skorjica kruha ne postane hrustljava.
Bageto prerežite po dolžini. . Vsako rezino na tanko premažite z maslom in na hitro popecite v ponvi, pečici ali toasterju, dokler ne pozlati. Na spodnjo polovico zložite dve plasti pršuta, tanke rezine hruške, nadrobljen modri sir in hrustljavo solato. Pokapajte z medom in balzamičnim kisom.
Rogljiček prerežite na polovico. Na obe polovici namažite kozji sir, nato na spodnjo plast dodajte plast pršuta, potresite sušene paradižnike in mlado špinačo. Dodajte novo plast pršuta in pokrijte z drugo polovico namazanega rogljička.
Kruh narežemo, pomažemo z maslom in popečemo v toasterju, dokler ne postane zlato rumen. Na kruh namažemo radodarno plast rikote, posolimo in nastrgamo limonino lupinico. Po rikoti položimo več zvitkov pršuta. Po sendviču razporedimo nekaj manjših kupčkov marmelade iz brusnic in po okusu pokapamo z limoninim sokom.