...
040347663
Male Žablje 33, 5236 Dobravlje

5 najboljših sendivčev s suho salamo

Čisto vsak sendvič s suho salamo je odličen s kvalitetno domačo suho salamo. Kruh, suha salama, poltrdi sir, pa je. Seveda pa lahko v kombinaciji z različnimi dodatki suha salama odpre neskončno paleto okusov, od nežno-mlečnih, do pikantno-izbranih in celo sladko-slanih. Za vas smo izbrali pet najboljših sendvičev s suho salamo. Pripravite se na kulinarično razvajanje z vsakim grižljajem. Uživajte v izboru!

1. Klubski sendvič s suho salamo

Sestavine:

  • 1 francoska štruca
  • 12 rezin čedar sira
  • 16 rezin suhe salame
  • 16 rezin paprike
  • 1/2 ledenke ali druge hrustljave solate
  • 1 rdeča čebulanarezana na tanke obročke
  • 1/8 skodelice narezanih kumaric

Domača zeliščna majoneza:

  • 1 jajce
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlica belega kisa
  • Sol in poper po okusu
  • 1 skodelica rastlinskega olja
  • Pest svežih zelišč drobnjaka, peteršilja in žajblja

Priprava:

Narežite štruco na 15 cm dolge dele in jih prerežite po dolžini. Na spodnjo polovico namažite domačo zeliščno majonezo, položite sir, salamo, solato, papriko, čebulo in kumarice. Pokapajte z domačo zeliščno majonezo in začinite s soljo in poprom. Popecite v pečici ali toasterju 3-5 minut.

2. Paninček s suho salamo in kaponato

    Sestavine:

    • 1 francoska štruca
    • 1 skodelica kaponate
    • 2 skodelici rukole
    • 2 paradižnika, narezana
    • 50 g mocarele
    • 100 g suhe salame
    • Sveža bazilika

    Kaponata:

    • 1 velik popečen malancan
    • 1 popražena čebula
    • 2 žlici kaper
    • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
    • 2 nasekljana lista mete
    • pest sušenih paradižnikov
    • 2 čajni žlički medu
    • 3 žlice olivnega olja
    • 1 lovorjev list
    • sol in poper po okusu

    Priprava:

    Kruh prerežite horizontalno. Namažite s kaponato, dodajte rukolo, paradižnik (začinite s soljo in poprom), sir, suho salamo in baziliko. Poškropite z malo olivnega olja in pokrijte z drugo polovico kruha. Narežite na štiri dele in postrezite.

    3. Italijanski toast s suho salamo

    Sestavine:

    • Italijanska štruca, prerezana po dolžini
    • 2 skodelici rukole
    • 1/2 skodelice pečene rdeče paprike
    • 1/2 skodelice narezanih kumaric
    • 1/4 skodelice pesta
    • 8 rezin provolone sira
    • 12 rezin suhe salame

    Priprava:

    Štruco premažite s pestom. Dodajte rukolo, pečeno papriko, kumarice, provolone sir in suho salamo. Sendvič ovijte v plastično folijo, položite težak predmet nanj in pustite stati vsaj 1 uro pred postrežbo.

    4. Sendvič s suho salamo in brokolijem

    Sestavine:

    • 1 brokoli
    • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
    • 2 stroka česna, drobno sesekljana
    • Sol in poper
    • 8 rezin belega kruha
    • 8 rezin mozarele
    • 8 rezin suhe salame

    Priprava:

    Skuhajte brokoli rabe v vreli slani vodi do mehkega, odcedite in sesekljajte. Na srednji vročini prepražite česen v polovici olja, dodajte brokoli in kuhajte 5 minut. Kruh namažite s preostalim oljem, obložite s sirom, suho salamo in brokolijem. Specite v pečici ali toasterju do zlato rjave barve.

    5. Paninček s suho salamo in jagodami

    Sestavine:

    • 1 rdeča čebula, tanko narezana
    • 1/2 žlice masla
    • 1/2 žlice olivnega olja
    • 2 žlički balzamične glazura ali balzamičnega kisa
    • 1 majhna francoska štruca
    • 50 g suhe salame
    • 50 g brie sira
    • 50 g jagod
    • Med
    • 1/3 skodelice mlade rukole
    • Sol in poper po okusu

    Priprava:

    Na srednji vročini stopite maslo in olivno olje ter popražite čebulo do karamelizacije, dodajte balzamično glazuro. Štruco prerežite, dodajte čebulo, salamo, brie, jagode, rukolo in med. Ko jagode niso v sezoni lahko uporabite tudi slive.